Vrijdag 12 juli

Lange wandeling : Breukelen , Vecht, buitenplaatsen en polders. Afstand 10 tot 12 km. Asfalt en halfverharde paden . We wandelen van het station naar het centrum van Breukelen en dan door het landgoed Gunterstein en de Scheendijk naar Nieuwersluis . Verder langs het fort naar het Amsterdam-Rijn kanaal .Daar kunnen we met een pontje naar de overkant en terug lopen naar station Breukelen . Horeca in Breukelen en Nieuwersluis . We nemen de trein van 9.19 op spoor 3 naar Uitgeest (uitstappen Breukelen).

Vrijdag 19 juli

Korte wandeling in een rustig tempo van ongeveer een uur in het Weegje . Afstand is 3 à 4 km. Halverwege koffie in het Praathuis . Is dat gesloten dan zoeken we een alternatief. Bv. een wandeling door het Bisdom van Vlietpark in Haastrecht . We nemen de bus van 9.56 van station Gouda, perron J richting Boskoop.

NB. Daarom is de lange wandeling dit keer op de derde !!! vrijdag in augustus.

Wandelen in augustus en september.

Allereerst  ; op 2 augustus is er een wandeling in het kader van de zomerschool . De zomerschool eindigt op vrijdag 9 augustus . Daarom is er niet een korte wandeling en is de lange wandeling op de DERDE vrijdag in augustus .

Vrijdag 16 augustus

De Bieslandse Bosroute . Afstand 8 km. Asfalt en halfverharde paden . Dit is een wandeling van station Delft  naar Pijnacker . We lopen eerst een stukje door het oude Delft   en de Delftse Hout , dan door het Bieslandse Bos en komen tenslotte in Pijnacker . Daar kunnen we met de bus naar station Zoetermeer en vandaar met de trein terug naar Gouda. Het is ook mogelijk om verder te lopen door het Balij bos naar station Zoetermeer . Dat is dan nog 6 km. Er is Horeca in Delft , de Delftse Hout en in Pijnacker .
Verzamelen : Om 9.10 uur op spoor 8 van het station van Gouda.
Vertrek :  Om 9.22 uur naar Rotterdam , daar overstappen en op spoor 9 de trein om 9.48 uur naar Den Haag . Uitstappen in Delft .

Vrijdag 13 september

Lange strand en duinwandeling vanuit Scheveningen. Afstand circa 10 km.
Verzamelen : 9.20 uur op spoor 8 van het station van Gouda.
Vertrek : 9,32 uur met de intercity naar Den Haag CS. Daarna met HTM 9 richting Scheveningen Noord naar het Kurhaus of het Noorderstrand. We lopen eerst langs het strand en dan door de duinen naar pannenkoekenboerderij Meijendel . Terug door de duinen en via de trap naar de sportvelden en dan verder naar de bushalte Witteburgerweg. Hier gaan veel bussen naar station Den Haag.

Vrijdag 20 september 

Korte wandeling in een rustig tempo van ongeveer een uur door het Bisdom van Vliet park in Haastrecht . Koffie bij de bakker of bij “Over de Brug ” .
Verzamelen om 9.20 uur bij de bushaltes van het station van Gouda.
Vertrek met bus 107 op perron E om 9.31 uur . Uitstappen halte Haastrecht centrum .
Terug met de bus naar Gouda .

Voor informatie :
Wietske van den Brink .
Tel. 0182 – 338339
Email: wietskevandenbrink@kpnmail .nl